dedece
SHARE
Waverley House 2
PROJECTS  /  Waverley House 2

Waverley House 2

Location:
Sydney
Type:
House
Year:
2012
Architect:
MAC Interactive Architects
Photographer:
Thomas Ferguson

A steep, narrow set of steps descended to the pocket-size yard below, completely separating the house from the garden. It was obvious to Andy that any alteration should first address the abrupt separation and create a better connection between the interior and exterior spaces.

From the street, the first hints of an architectural intervention are noticed in the new cedar-framed window casings, front door and battened side gate. Minimal interventions to the front third of the house included slicing the windows along the narrow side passage into French door openings and enlarging the front bedroom window to give the previously dark bedrooms more natural light and an outdoor connection. Sanding back and re-staining the original Huon pine floorboards has toned them closely to the new blackbutt flooring that is used in the extension. Andy also cleverly chose to build out the front fence into concealed storage hutches for waste and recycling, in order to leave the side access clear for new decking and allow it to be an uninterrupted enclosure.

products used

2 / 2 products
Waverley House 2 / products

refine / filter the results

2 / 2
Aplis

Aplis

Kreon / Kristof Pycke

Designers  strive to create space. Space is brought to life by light and can be controlled in every detail with Aplis. Its construction, comprising of plasterkit, housing, reflectos and louvres ... More

Side

Side

Kreon / Jan Van Lierde

Side light is a recessed light fixture installed in wall or ceilings, whether in brickwork or cavity walls and requires only 100mm depth. This range of washlights is developed with either h... More

related projects