dedece
SHARE
Samsung Rendezvous
PROJECTS  /  Samsung Rendezvous

Samsung Rendezvous

Location:
Sydney
Type:
Exhibition
Year:
2000
Architect:
Woods Bagot
Project Manager:
Interco
Consultant:
APP Events

As a major sponsor of the 2000 Olympic Games, SOCOG allocated Samsung an existing multi-level car-park at Homebush Bay for use as an Athlete Centre and a promotional space.

APP Events were appointed by Samsung to transform this existing car space, into a vibrant public entertainment area.

This encompassed the fit-out the lower levels of the car-park for an Athlete Centre and an exhibition space.
Enclosing a void between car park blocks to act as a performance area
and the construction of a plaza and performing stage in front of the car-park which comprised of tensile fabric structure on steel ribs which were over 12 meters high.

APP were required to remove all semblance of the original car-park and fit it out with state-of-the-art modern technology.

With this in mind, and amongst the shortest time frame allocated for Olympic works, APP managed and controlled over 20 contractors to complete the works within a 10 week timeframe.

This included excavating an established landscaped area and bitumen car space to install the extravagant 'Samsung' sails.

With it's enormous sails, and public entertaining areas, the Olympic RendezVous @ Samsung became an icon of Homebush Bay.

With the completion of the Games, APP then had the onerous task of transforming this magnificent structure back into the operational car-park which it once had been.


The 4,000 square-metre Olympic Rendezvous @ Samsung was a safe and secure haven for athletes participating in the Sydney 2000 Olympic Games where they could spend quality time with families and friends.

Visitors to Sydney Olympic Park were able to enjoy the public areas of Olympic Rendezvous @ Samsung which featured live daily entertainment (bands and cultural performances) a technology showcase displaying Samsung's futuristic cellular phones and many opportunities to see athletes on stage for special presentations and appearances.

This spectacular facility created from a nondescript car park situated over a sealed toxic waste dump, was transformed by 20 metre high sails stretched over curved supports to form an open hemispherical meeting place with live events and Olympic video coverage.

One section of the ground floor was transformed into the Athletes' Centre, another into an exhibition centre for Samsung's latest mobile phone technology, and the void between these spaces was enclosed and blackened to create a lightproof entertainment space for a series of short but spectacular acrobatic acts.

products used

1 / 1 products
Samsung Rendezvous / products

refine / filter the results

1 / 1
Ribs

Ribs

Stefan Lie

Flexible coffee table or bench with ribs of moulded MDF finished in Canadian Rock Maple veneer or white painted. Individual laminated ribs are joined with cast aluminium links giving a flexible and o...

featured in

related projects